I vinter etter vinter har lysblinkene fra Ytterholmen fyr langt sørvest for Herøy sendt sine lysglimt med 30 sekunders intervaller og varslet skipstrafikken om hvor det er trygt å gå. Det vil bli stoppet opp og fortalt om/guidet på de navngitte plasser underveis, samt ilandstigning med kaffe og fortelling av historien til stedet og lokalene vi vandrer gjennom. 

Tidsrom: Turene kan bestilles/skreddersys hele året!
Tid: ca 2 t. fra Seløy, og 3 t. fra Sandnessjøen.
Pris/bestilling.

Se kartskisse fra turen.

Djeveløya – Ensomheten der ute gjorde at en person tok livet sitt en gang. Husk at før i gammledager var det vanlig med to måneder på og to uker fri. Det var en fryktelig hard belastning å være på jobb der ute.Ytterholmen er blitt omtalt som Djeveløya. Det var sjelden stille der ute og en grunne like ved holmen gjorde at sjøsprøyten noen ganger går 30 – 40 meter til værs. Etter passert Seløy på tur utover går løypa gjennom følgende plasser, Sildøyene og Måsvær(fra Seløy), Gåsværet og ut til Ytterholmen. Det vil bli stoppet opp og fortalt om/guidet på de navngitte plasser underveis, samt ilandstigning med kaffe og fortelling av historien til stedet og lokalene vi vandrer gjennom. Ytterholmen fyr ligger på Ytterholmen sørvest for Gåsvær i Herøy kommune. Fyret ble opprettet i 1912 og automatisert og avfolket i 2003.

Turen kan kombineres med mat både ute i felt og på resturant, feks «Augustbrygga», eller på kai/svabergene ute på Skibbåtsvær, og/eller overnatting på Seløy Kystferie/eller andre overnattingssteder !