Vandring på Helgeland

Bli med på taket av Norges vakreste kyst!

Dønnamannnen, De Syv Søstre, Torghatten, Åkvikfjellet. Helgeland kan by på noen av Norges mest spektakulære vandreopplevelser.

Fjelltur: Åkvikfjellet – Dønna/Herøy

2 timers fjelltur med utgangspunkt rett nord for Åkviksundet bru. Flott utsikt sørover mot Herøy, mot Lovund og De Syv Søstre.

Tidsbruk: ca 2 timer tur/retur
Vanskelighetsgrad: Middels.
Detaljert turbeskrivelse: Se kart og last ned turbeskrivelse.

Å oppleve Herøy/Dønna handler mye om flott natur. Denne turen er et godt tips til de som ikke har tid til å bestige Dønnamannen men som likevel vil oppleve fantastisk utsikt. Fin som kveldstur, kan gjøres på 30-40 minutter for trimmere (opp).

Adkomst/Parkering: Parkeringsplass rett ved veien ved Åkvik gård ca 1 kilometer nord for brua mellom Herøy og Dønna (Åkviksundet bru). Om du kommer nordfra (Dønna), rett etter lang strand/bukt.

Turbeskrivelse: Litt dårlig merking i starten, men følg grusveg noen hundre meter – da deler denne seg – hold venstre – 200 meter lenger framme er stien skiltet. Følg rødmerking opp til toppen. Enkel og grei trase.

Fjelltur: Dønnamannen 858 m.o.h

Dønnmannen ligger på øya Dønna lett tilgjengelig fra Sandnessjøen med ferje. Turen er klassifisert som utfordrende – og passer best for de litt turvante. En del bratte partier gjør rutene fysisk krevende, og det er ikke anbefalt med høydeskrekk. Beregn ca 5 – 6 timer på turen.

Vanskelighetsgrad: Utfordrende (både luftige og bratte partier), bør være turvant.
Tid: 4 – 6 timer
Kart/merking: 2 godt merkede ruter.
Sesong: Juni til midten av September
Adkomst/transport: Rute 1 og 2 følger samme rute opp fjellet, det er kun de første 3 km som er ulike. Disse rutene starter på vestsiden av Dønna.

Gå til fullstendig turbeskrivelse med kart.

Fjelltur: De Syv Søstre

Seløy Kystferie er et perfekt utgangspunkt for å oppleve en av Helgelands mest spektakulære topper – De Syv Søstre.

Tar du ferga over til Søvik er det kun noen hundre meter til parkeringa til den sydligste toppen – Stortinden. Så ligger de andre der også – som perler på en snor.

Dette turforslaget beskriver turen opp på Skjæringen – som er en enkel topp å bestige på første tur. Du kan også ta hele tre topper på denne turen!

Send oss en forespørsel!

Kontakt oss